Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ny personalförmån – cyklar

Snart kommer kommunens medarbetare att få möjlighet att köpa förmånscyklar via löneavdrag. Avtalet omfattar ett stort antal olika cyklar, så att det passar alla. Det kommer till exempel att finnas vanliga cyklar, lådcyklar och elcyklar. Även olika typer av cykeltillbehör omfattas av avtalet.

Foto: Gunilla Ejefors Lublin

– Vi tycker att denna förmån är rätt i tiden, säger Gunilla Ejefors Lublin, personalchef. Vi hoppas att vi med detta erbjudande kan inspirera flera till att cykla mera, vilket är positivt både för människan och för miljön.

Det är Bike Action och deras Sportson-butiker som upphandlats som leverantör. Kommunen kommer nu tillsammans med Bike Action ta fram ett erbjudande. Erbjudandet kommer att presenteras på intranätet och via information till alla chefer så snart det är klart.

–Vi räknar med att kunna presentera ett färdigt erbjudande under juli månad, säger Gunilla Ejefors Lublin.

I erbjudandet kommer det att finnas mer detaljerad information om hur du beställer cykel, hur leveransen går till, exakta priser, tillhörande tjänster som till exempel, service, garantier och försäkring.

Leverans av cyklarna kommer att ske så snart som möjligt efter godkänd beställning. Bike Action utlovar att de flesta cyklarna kan levereras inom ett par veckor från beställning.

Som medarbetare kommer du i god tid före leveransdagen att få ett muntlig eller skriftligt meddelande om leveransplats inom kommunen alternativt i närmaste Sportson-butik.

Ett hyresavtal av förmånscyklar kommer att gälla i 36 månader. Därefter finns möjlighet att förnya hyresavtalet med samma cykel och tillbehör eller att köpa ut förmånscykeln till gällande marknadsvärde.

Under hyresperioden kommer Bike Action att erbjuda kostnadsfri garantiservice samt även efterjusteringar av växlar och bromsar i deras egna verkstäder alternativt genom deras mobila verkstad.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020