Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nyfiken på Anna, vår nya förvaltningschef

Lär känna vår nya förvaltningschef Anna Waldman Haapaniemi. Var har Anna arbetat tidigare, vad har hon tävlat i och vilken ö i Haninge gillar hon att tillbringa somrarna på?

Välkommen Anna till Haninge kommun och till oss på stadsbyggnadsförvaltningen. Berätta hur känns det att vara här?

- Tack, det känns otroligt spännande framförallt när det händer så mycket i Haninge. Det finns både fantastiska möjligheter och stora utmaningar i att växa så snabbt och samtidigt hantera att ha både fantastisk skärgård samt stadsmiljö att ta hänsyn till.

Vart har du arbetat tidigare? Vad tar du med dig?

- Nu närmast kommer jag från Sweco. Arbetade där som regionschef på Sweco Society. Innan dess var jag divisionchef på konsultföretaget Vectura och dessförinnan arbetade jag på Banverket som Regional direktör och chef på Strategisk planering i Region Öst.

Jag har lång erfarenhet av att arbeta med både utvecklingsprocesser och med att arbeta i projekt från tidiga idé- och strategiskeden till färdiga planer där det finns många aktörer med ibland motstridiga intressen. Jag vet hur viktigt det är med tydlighet i ansvar och roller men också med att jobba med förankring och delaktighet när man jobbar med komplexa projekt och frågor. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter kring detta nu när det händer så mycket i Haninge.

Andra erfarenheter jag hoppas kunna ta med mig är kopplade till varumärket som arbetsgivare. På Sweco jobbade vi väldigt mycket, och framgångsrikt, med fokus på att vara attraktiva arbetsgivare. En hel del av de erfarenheterna hoppas jag kunna bidra med till Haninge kommun.

Vem är du? Hur skulle dina tidigare kollegor beskriva dig?

-  Tror mina tidigare kollegor skulle beskriva mig som engagerad, rak och driven men också som en varm person.

Jag är uppvuxen i Gällivare där jag har "Mitt fjäll" Dundret – det är alltid tillgängligt och jag älskar att få njuta av det året runt. Som ung tävlade jag i utförsåkning och ser därför fram emot våra kalla månader som vi har framför oss då skidåkning fortfarande ligger mig varmt om hjärtat.

Jag gillar inredning och att testa nya saker. Nyligen började jag träna tennis, jättesvårt men otroligt kul. Hemma på Ekerö har vi en jaktlabrador som heter Nero. Nero och jag ska snart börja en jaktapporteringskurs i Sorunda. Det ser jag fram emot.

Känner du till Haninge sedan innan? Har du kanske något smultronställe här?

- Muskö är mitt smultronställe. Där har jag varit sedan jag var barn och numera har jag även sommarstuga där.

Vad gör dig glad i ditt arbete?

-  När jag känner att vi tillsammans löser kniviga problem och hittar vägar framåt för att utveckla både oss själva och verksamheten så blir jag som mest tillfredsställd och inspirerad.

Till sist, har du någon favoritbyggnad?

- Det var svårt men jag fascineras alltid av stora katedraler och kyrkor som byggdes för så länge sedan och som är så häftigt konstruerade.

Några snabba frågor:

Stad / Landsbygd – om jag måste välja. Men jag gillar både landsbygd och stad.

Bok / Film

Morgon / Kväll

Lägenhet / Hus

Innelunch / Utelunch

Kaffe / Te

Senast uppdaterad: 23 juli 2020