Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninges nya kommundirektör – första intrycken

Hej Magnus, nu har du varit här som kommundirektör i snart tre månader. Vad är dina första intryck?

Det första jag slås av är det varma och hjärtliga välkomnandet jag fått. Vilken härlig känsla det finns hos alla anställda här i Haninge kommun!

Den andra reflektionen är att det finns en stor kompetens inom kommunen, och att kommunens medarbetare är väldigt skickliga i att utföra sina uppdrag.

Sen är det väldigt stimulerande att komma till en kommun som är så effektiv och välskött. Att ha en stabil ekonomi ger förutsättningar för att arbeta med spännande saker, som våra framtida utmaningar och verksamhetsutveckling.

Då blir man nyfiken, vad ser du är våra framtida utmaningar?

Med den enorma tillväxt som Stockholmsregionen har, och Haninge i synnerhet, är frågan om hur vi hanterar vår tillväxt en stor och rolig utmaning. Vi bygger så det knakar, det räcker med att titta ut genom mitt fönster här på kontoret så ser man byggkranar och en väldig aktivitet. Men vi bygger inte bara hus, utan ett samhälle som ännu fler människor vill verka, bo och leva i.

För att vi ska kunna hantera tillväxten på ett bra sätt kommer vi också behöva utveckla verksamheten tex genom att arbeta ännu mer över förvaltningsgränserna. Att vi arbetar tillsammans på nya sätt, oavsett vilken avdelning eller område vi tillhör, är en framgångsfaktor för att ha den tillväxttakt vi har.

Var det den här utmaningen som fick dej att ta jobbet som kommundirektör i Haninge?

Ja, såklart är det lockande att vara med och forma framtiden för en så stor kommun. Sedan hade jag och min familj pratat om ett tag att vi gärna skulle vilja flytta till Stockholm, så det är ett gemensamt beslut att lämna Kungälv. Mina två döttrar som är 10 och 14 år är precis "flyttbara" så här innan tonåren, så det passade väldigt bra.

Har ni då flyttat in i något av allt det som byggs här i kommunen?

Jodå, det är klart (skratt). Men det var omedvetet ska erkännas. Vi bor i Vega, precis innanför kommungränsen, så jag kan med glädje titulera mej haningebo. Men vi tittade faktiskt på huset i första hand och inte kommungränsen.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020