Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Föreläsning om våld i nära relationer bland äldre

Eva Ahlström, äldrelots på äldreförvaltningen och Linda Walberg, kurator på äldreförvaltningen gästföreläse på Länsstyrelsens spets- och chefsutbildning i ämnet Våld i nära relationer bland äldre som gick av stapeln på Piperska muren den 10 november.

Hallå där...

Ewa Ahlström, berätta om utbildningens innehåll.
- Fokus för utbildningen låg på våld i nära relationer bland äldre och det hölls ett antal intressanta föreläsningar. Mellan föreläsningarna hölls reflekterande samtal och erfarenhetsutbyte vid runda bordssamtal.

Vilka ämnen berörde de olika föreläsningarna?
- Bland föreläsarna fanns bland andra Birgitta Vigil från Länsstyrelsen som redogjorde för den kartläggning som gjorts av länets arbete mot våld i nära relationer, Katarina Edlund också hon från Länsstyrelsen berättade om "nationell strategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor 2017-2020" samt Wilhelmina Hoffman från Svenska demenscentrum som berättade om "nollvisionen demensvård utan tvång och begränsningar".

Vilka vände sig utbildningen till?
- Inbjudna var spetsutbildade medarbetare, chefer och beslutsfattare. Utbildningen gav tillfälle för att diskutera utmaningar och möjligheter för äldreomsorgens arbete mot våld i nära relationer.

Vad handlade din och Lindas föreläsning om?
- Vi presenterade hur vi i Haninge kommun byggt upp vår organisation och samverkan kring våld i nära relationer bland äldre.

Vad fick ni för respons?
- Dagen avslutades med en sammanfattning av presentationerna och responsen från deltagarna var att det hade varit en mycket lärorik och bra dag.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020