Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Avsiktsförklaring för Hemfosa har tecknats

Haninge kommun har tecknat en avsiktsförklaring med regeringen och Stockholms läns landsting för fortsatt utredning kring förslaget att exploatera Hemfosa med drygt 12 000 bostäder. Avsiktsförklaringen innebär i korthet att Haninge kommun nu kommer att fortsätta planeringen av området.

– Avsiktsförklaringen ger oss en tydlig inriktning på tillväxt och hållbarhet och kommer att lägga grunden för vår fortsatta planering av Hemfosa. Jag ser det som en unik möjlighet att skapa en ny form av hållbara bostadsområden med smarta lösningar för både människa och miljö, säger Magnus Gyllestad, kommundirektör i Haninge kommun.

Avsiktsförklaringen godkändes i kommunstyrelsen den 13 december. 

Vad händer härnäst?

- Vårt uppdrag startar här och nu med ett tydligt uppdrag från den politiska kommunledningen, säger Magnus Gyllestad.

Nu väntar en fortsatt dialog med regeringen och SLL och ett flertal utredningar om till exempel infrastrukturåtgärder för att undersöka möjligheterna för en framtida bostadsexploatering.

– Det handlar om att integrera nya idéer inom innovation i både planering och genomförande. Att bygga en helt ny miljövänlig stadsdel ger stora vinster i sig, men det unika i detta projekt är nog samarbetet mellan nationella och regionala aktörer, inte minst när det gäller utvecklingen av framtidens transportlösningar, avslutar Magnus Gyllestad.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020