Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Träffa Mikael Högskoog, äldreförvaltningens kommunikationsstrateg

Hallå där, Mikael Högskoog, du arbetar som kommunikationsstrateg på äldreförvaltningen sedan i slutet av november 2017

Mikael Högskoog, äldreförvaltningens kommunikationsstrateg Mikael Högskoog Foto: Jenny Westling

Beskriv din roll som kommunikationsstrateg

– Jag jobbar med allt möjligt som rör kommunikation på förvaltningen. Jag fungerar som ett stöd i både vår interna och externa kommunikation tillsammans med Jenny Westling.

Vad vill du tillföra äldreförvaltningen?

– Jag hoppas kunna tillföra god energi och vara mina kollegor behjälplig. Jag vill vara med och förenkla kommunikationen både när det gäller det interna, men också i kommunikationen med våra kunder och deras anhöriga.

Vad har du gjort tidigare?

– Massor, jag är i grunden utbildad journalist, men jag har jobbat med kommunikation brett och mycket mot journalister. Jag har jobbat som pressansvarig, projektledare, PR-konsult och informationsansvarig. Jag har jobbat i den privata sektorn, men också i en ideell organisation. När jag var yngre och när frisyren var tätare så jobbade jag extra på ett gruppboende för personer med funktionsnedsättningar. En mycket bra erfarenhet som jag tycker alla borde prova.

Vem är du? Hur skulle dina tidigare kollegor beskriva dig?

– Jag hoppas de säger att jag är glad skit som vill få saker gjorda och som hjälper till där det behövs. Jag tror också att de tycker jag är orädd att sätta mig in i nya projekt.

Har du någon relation till Haninge?

– Har åkt lite båt i skärgården, tycker Dalarö och Utö är väldigt vackert. Sedan har ju min fru bott här för länge sedan. Jag har också en av kompis som bor i Vega sedan tio år och där har jag varit lite.

Vad gillar du att gör på fritiden?

– Med tre aktiva barn i åldern 8 – 10 år så blir det inte så mycket fritid. Jag gillar att vara med familjen och vänner. Jag reser gärna när tid finns och helst då till värmen, men lite skidåkning är också trevligt. Jag är också väldigt intresserad av idrott och främst då fotboll.

Dold talang?

– Kan faktiskt fortfarande göra mig relativt bra förstådd på tyska, trots dåligt slutbetyg. Det skulle mina gamla tyskalärare veta. Min fru och jag har infört tyska som hemligt språk hemma nu när barnen börjar förstå engelska.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020