Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Säg hej till dina nya kollegor!

Årets första introduktionsdag gick av stapeln förra veckan – hela 75 st nya medarbetare var där för att höra mer om hur det är att ha Sveriges viktigaste jobb.

Varje år genomförs tre stycken introduktionstillfällen för nyanställda. En dag där medarbetare får djupdyka i frågor som: vad är en kommun för något, hur ser vår vision ut, vad innebär vårt arbete och vad gör respektive förvaltning och bolag för något.

Sveriges Viktigaste Jobb

En av punkterna på dagens agenda var Sveriges Viktigaste jobb en satsning där Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) vill öka kunskapen om – och nyansera bilden av – välfärdsjobben och kommuner och landsting som arbetsgivare. Välfärdssektorn kommer att rekrytera tusentals nya medarbetare de närmaste åren. För att kunna fortsätta att leverera välfärdstjänster av bästa kvalitet behöver arbetsgivarna se till att medarbetarna trivs och vill stanna kvar, och samtidigt locka de unga att söka sig till välfärdsjobben.

Marie Rahm och Helena Nagy, HR-konsulter på enheten för Arbetsgivarfrågor, som är de som håller ihop och leder programmet under dagen känner sig nöjda.

- Det är alltid lika roligt att introducera nya fantastiska medarbetare i kommunen och få höra vad som attraherat dem hit till oss. Den här gången var det fullt hus, så vi känner oss extra glada för att allt flöt på som det skulle. Det var ett härligt surr och engagemang i lokalen och flera återkopplade att det varit en rolig, värdefull och givande dag säger Marie Rahm, HR-konsult.

Insikter om Haninge

Att Haninge växer så det knakar är ingen hemlighet. Men hur ser människor i och utanför kommunen på oss, vad är deras bild? Hela 85% av de som bor här trivs bra eller mycket bra. Det är ett fantastiskt utgångsläge att arbeta för att öka kommunens platskännedom. Vi är i relation till andra kommuner i länet relativt okända. Vi kanske inte kan uppnå 100% kännedom som Coca cola och Ikea innehar men vi kan göra mer.
Genom mun-mot-mun marknadsföring där andra pratar gott om oss och till och med rekommenderar andra att flytta hit ger oss goda förutsättningar till att bli mer kända inom länet.

Speed-dating

En lång dag avslutades med speed-dating där medarbetare i små grupper fick träffa varje förvaltningschef samt chefer från Haninge bostäder och Tornberget. En unik möjlighet att höra samt fråga mer om varje förvaltning och bolag.

Nästa tillfälle för introduktion är den 15 maj.

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020