Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Möt Ylva Bökman vår nya idrottsstrateg

Sedan 15 januari har kultur- och fritidsförvaltningen en ny, vikarierande idrottsstrateg. Hej Ylva! Hur har första veckorna på jobbet varit?

– Roliga och spännande med många nya människor och olika områden att sätta sig in i. Det är mycket som händer och är på gång.

Berätta lite mer om din bakgrund...

– De senaste två åren har jag jobbat på Värmdö kommun med en del blandande frågor som skolskjuts och lokalfrågor för skola och förskola. Jag har en kandidatexamen i geografi men inriktning på samhällsplanering  och jag har även läst till lärare i idrott och hälsa på GIH.  Jag har lång erfarenhet från föreningslivet, både som aktiv, tränare och verksamhetsutvecklare främst inom truppgymnastik.

Vad ser du mest fram emot i din roll på Haninge kommun? 

– Att arbeta övergripande och långsiktigt med idrott och friluftsfrågor. Idrott och fysisk aktivitet  är någonting som engagerar och berör många människor och det känns både roligt och spännande att få vara en del av Haninges långsiktiga arbete.

Vad jobbar med just nu?

– Störst fokus ligger på att utvärdera och ta fram ett nytt idrottspolitiskt program. Det nuvarande löper ut 2018 så arbetet är i full gång. En del i det arbetet är en workshop med föreningslivet som vi kommer att ha i februari. Det ser jag fram emot.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020