Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Månadsbrev från Maria Lindeberg

Hej allesammans! Varmt välkommen till ditt nya arbetsår 2018 som jag hoppas ska bli givande för oss alla! Det blir ett intensivt år som innehåller både stora och små händelser. En av de absolut största är självklart höstens val, vilket oavsett utgång självklart kommer att påverka oss i någon form. Frågan är på vilket sätt? Spännande, eller hur.

Jag ser fram emot mycket under 2018 men jag vill särskilt lyfta fram att vi under året kommer att arbeta vidare med våra målbilder som är kopplade till förvaltningens framtidsbild. Att få göra det tillsammans med er alla fyller mig med entusiasm, engagemang och framtidstro.

I måndags genomfördes Kärlekskväll i Kulturhuset. Det är ett arrangemang som vänder sig till boende i kommunens gruppbostäder för vuxna och är mycket populärt. De som deltog fick ta del av både konst, bokklubb, teater och kvällens viktigaste: fika bestående av vaniljhjärta och dryck! Ett uppskattat och viktigt arrangemang.

Årets uppdrag
Våra förtroendevalda representanter har bland mycket annat givit oss i uppdrag att i sommar på försök erbjuda Haninges barns sommarkollo, att permanenta den årliga fritidsmässan som framför allt vänder sig till nya Haningebor, utöka fritidsgårdarnas öppettider under helger och lov, att tillsammans med utbildningsförvaltningen erbjuda alla barn en kulturupplevelse per årskurs samt bygga eller förbättra ett antal idrottsytor. Att det blir ett intensivt år kan vi därmed slå fast men det kommer givetvis också bli utvecklande och stimulerande.

Nytt för kommunens anställda
Jag vill passa på att uppmärksamma att vi sedan några veckor tillbaka har ett nytt intranät. All viktig information kommer att publiceras där så ta som vana att gå in på sidan kontinuerligt så att du inte missar något väsentligt. Du har också möjlighet att använda intranätet för att beskriva intressanta och viktiga händelser som sker i din egen verksamhet. Det gör att vi alla får tillfälle att lära oss mer om varandra och om våra olika verksamheter.

Snart får vi en ny datalagstiftning – GDPR – och i samband med det vill jag gärna nämna, för att förhoppningsvis bringa lite klarhet, att vi alla under de senaste månaderna har fått flera mejl från kommunens IT-avdelning med korta e-utbildningar.

Du ombes att klicka på en länk och genomföra en utbildning på ett par minuter. Den första serien handlade om e-utbildning i informationssäkerhet - hur man skyddar sig mot virus och spam bland annat. Den andra serien handlar om utbildning i GDPR, en ny lag som styr hur vi alla måste hantera personuppgifter i vårt dagliga arbete. Informationen om dessa mail har upplevts som bristfällig och en del har trott att mejlen inte är äkta (spam) och har kastat dem. Därför vill jag passa på att förtydliga att mejlen med dessa e-utbildningar är äkta och relevanta. Förståelse för hur vi skyddar oss mot virus och förståelse för hur vi enligt lag måste hantera personuppgifter framöver är viktigt. Alltså, klicka på länkarna i dessa mejl och genomför utbildningarna. Det kommer du ha nytta av!

Sportlovet är snart här
Tiden går rasande fort och snart är det sportlov. Även i år ges kommunen möjlighet att rekvirera statliga medel som ska användas till olika former av lovaktiviteter för barn och ungdomar utförda av någon förening eller av kommunal verksamhet. En nyhet för i år är att dessa medel även kan användas till sport-, påsk- och höstloven. Det gör att vi kan berika Haninges barn och ungdomar på ett ännu bättre sätt i år och de första aktiviteterna genomförs av några föreningar redan på sportlovet och kompletterar på så vis våra egna sportlovsarrangemang.

Glädjande!
Avslutningsvis, nu tar vi oss an årets alla utmaningar. Det ska bli stimulerande och jag ser fram emot att göra det tillsammans med er!

Maria Lindeberg
Förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen

Senast uppdaterad: 23 juli 2020