Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Stor satsning på lov-lediga barn och ungdomar

För att göra det möjligt för alla barn i åldern 6 till 15 år oavsett föräldrarnas ekonomi, att ha något meningsfullt att göra under loven har regeringen sedan 2016 avsatt medel för att möjliggöra att skapa fritidsaktiviteter under skolloven.

Inför 2018 har Haninge kommun fått extra medel jämfört med tidigare år och har nu drygt 2 miljoner kronor att fördela till satsningar som riktar sig till en bred målgrupp i åldern 6-15 år. Både föreningar och kommunala aktörer har möjlighet att söka.

Det är Kultur och fritidsförvaltningen (KOF) i Haninge som av kommundirektören har fått i uppdrag att administrera hanteringen av bidragen för de kostnadsfria sommarlovsaktiviteterna. Beredning av ansökningarna sker i samverkan med Utbildningsförvaltningen och Socialförvaltningen.

Maria Backe som är områdeschef för Område Central på KOF ansvarar för gruppen som ska fördela pengarna.

– Det är oerhört positivt att vi i år får extra pengar, säger Maria. Förra året gick pengarna till en rad roliga aktiviteter, bland annat sportfiske på Rudan, danskollo i Jordbro, golfläger i Västerhaninge och författarkollo i biblioteket i Handen. Inför året har vi även pengar att fördela på sport- och påsklov vilket gör att vi även kan inkludera lite mer vinterbetonade sporter vilket jag tycker känns extra roligt.

Sista datum att skicka in ansökan är den 15 februari och beslutet i Kultur- och fritidsnämnden tas den 21 mars.

Läs mer om ansökan:
https://haninge.se/uppleva-och-gora/foreningar/sok-bidrag-for-lovaktiviteter/

Senast uppdaterad: 23 juli 2020