Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Tillgänglighetspris till Hotel Winn och Vendelsö IK United

Årets tillgänglighetspriset delades ut på kommunfullmäktiges möte i måndags.

Handikapprådet beslöt att dela prissumman på 50 000 kronor mellan Hotel Winn och Vendelsö IK United. Praktikertjänst Trygg hem tilldelades ett hedersomnämnande.

Tillgänglighetspriset delas ut till de som bäst utmärkt sig i Haninge kommun genom att verka för att öka tillgängligheten i samhället.

Detta kan ha skett antingen genom en enskild specifik insats under det senaste året eller genom ett målmedvetet och uthålligt arbete under de senaste tre åren.

Motiveringarna till priset

Motiveringarna för de bägge pristagarna löd som följer:

Vendelsö IK United

Vendelsö IK United är en fotbollsverksamhet för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Idag samlar man ett 30-tal personer och intresset växer och sprider sig över kommungränserna. Genom ledarnas genuina engagemang för varje enskild person och gemenskapen i laget skapas ett sammanhang som präglas av värme och glädje där individen utvecklas som människa och idrottare.

Vendelsö IK UnitedFoto: Haninge kommun
Vendelsö IK United

Quality Hotel Winn

Quality Hotel Winn har genom ett målmedvetet och konsekvent arbete utvecklat sin verksamhet för att tillgängliggöra den för personer med funktionsnedsättningar. Ett systematiskt arbete med konkreta åtgärder och ett löpande förbättringsarbete gör att man idag är ledande inom sin bransch. Quality Hotel Winn visar att lönsamhet går att kombinera med ett socialt engagemang i syfte att öka tillgängligheten och delaktigheten i samhället och bryta utanförskap.

Quality Hotel WinnFoto: Haninge kommun
Quality Hotel Winn

Hedersomnämnade

Praktikertjänst Trygg hem

Praktikertjänst Trygg hemFoto: Haninge kommun
Praktikertjänst Trygg hem

Senast uppdaterad: 23 juli 2020