Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Tack för ett fantastiskt år, tänk vad mycket vi har gjort tillsammans för våra kunder!

När vi tittar tillbaka på vad vi har gjort under året så måste vi vara jättenöjda. Vi har fördjupat vårt arbete med att utgå från budskapet ”största möjliga kundnytta och ett effektivt nyttjande av resurserna”. Det betyder att vi alltid har kunden i fokus, samtidigt som vi använder våra värdeord ödmjukhet, omtanke och engagemang som en stabil grund.

Året började med att den nya äldreplanen antogs som sträcker sig ända fram till 2026.

I februari genomförde vi rekryteringsmässan med stor representation från förvaltningen.

På nämndsammanträdet i maj delades äldrenämndens stipendium ut till demensteamet vid Handens hemtjänst. De fick stipendiet för sitt fina arbete som alltid utgår från kundernas behov och låter dem vara delaktiga för att bibehålla inflytande över sina liv.

Samtidigt genomförde vi projektet "Mer digital". Där seniorerna i kommunen bjöds in till kommunhuset för att lära sig mer om digitala verktyg och hur man gör med datorer och smartphones. Detta för att minska det digitala utanförskapet för äldre. Det blev ett mycket lyckat projekt med nästan 1 000 deltagande seniorer uppdelat på 13 tillfällen. "Mer digital" avrundades med att samtliga seniorer som gått utbildningen bjöds på konsert med Kalle Moraeus.

Sedan kom sommaren med värmen. Utmaningarna med att hjälpa våra kunder i hettan satte vår kreativitet på prov och den ena idén efter den andra kläcktes kring hur vi skulle göra det drägligt för våra äldre. Jag är väldigt stolt och tacksam med hur ni löste detta.

Efter sommaren antog vi nya utmaningar som exempelvis Gatufesten och Haningedagen, men också äldremässan som präglades av glädje och generositet och bjöd på mängder av aktiviteter, bra föreläsningar och utställare. Vi delade ut priset årets seniorinsats. Vinnare blev Loke Seniorer som fick 15 000 kronor. Dagen avrundades med härlig underhållning med M.A. Numminen.

På lucia uppmärksammades flera av våra verksamheter i samband med att Haninges Luciagram delades ut. Vinnaren i år var Biljana Halilovic som arbetar på Vallagården. Biljana, personal och de boende överraskades med ett eget luciatåg med lussefika och tal från Meeri Wasberg, kommunstyrelseordföranden. Även personalen på Nypongården (Hagagården) samt personal på hemtjänsten i Jordbro uppvaktades med lussefika och diplom.

Allt detta och mycket mer har vi gjort tillsammans. Det är när jag tittar tillbaka på det vi har genomfört under året som jag ser med stolthet på hur stor skillnad vi gör för våra äldre. Jag vill tacka er alla för det jobb ni gör, utan er skulle vi inte klara av att sköta vårt uppdrag. Ni är alla lika viktiga oavsett vilken funktion just du har.

God jul och gott nytt år önskar Eva

Senast uppdaterad: 23 juli 2020