Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Julhälsning från Maria Lindeberg

Vad tiden går fort. Vi har bara någon vecka kvar till jul- och nyårshelgerna. Om man vänder på det kan jag konstatera att mycket har hänt under 2018.

Foto: Fredrik Hjerling

Vi har berikat livet i Haninge. Våra verksamheter är angelägna för många, många människor. Många Haningebor har fått delta i verksamheter eller ta del av upplevelser.

Ett antal personer har till och med upptäckt nya saker, aktiviteter som de inte visste att de ville göra eller tyckte om. Förutom allt det dagliga som sker såsom; språkcafé, bokutlåning, isspolning, konstsnöspårning, tömma soptunnor, skriva nämndärenden och samarbeta kring utredningar, "fluffa" konstgräs, fördela träningstider, fördela bidrag, utbilda så att medborgare spolar rätt i toalett, träffa föreningar, boka teater, samarbeta, lära barn spela gitarr, sjunga i kör och spela trumpet, arrangera spökvandringar, utsmycka tunnlar och ha fritidsgårdar som är trygga, hälsosamma och välkomnande och mycket, mycket mer så har det under 2018 skett ännu fler saker. T ex,

  • Arrangerade Haninge för första gången Funkisfestivalen 2017 och i våras deltog vi för första gången i den stora finalen där Haninges bidrag, Freja, vann!
  • Utrett och infört Kultur på lika villkor, det vill säga rätten för varje elev att i varje årskurs få ta del av eller delta i en kulturupplevelse.
  • Permanentat Fritidsmässan i kulturhuset.
  • Äntligen fått fritidsgårdarnas uppdrag formaliserat av kultur- och fritidsnämnden samt arbetat fram en utvecklingsplan för fritidsgårdsverksamhet.
  • Byggt ett stort antal idrottsanläggningar som till exempel spontanpadeltennisbana, multiarena, gymnastik- och cheerleadinghall, konstgräs, läktare mm.
  • Byggt och invigt tornet på Tornberget.
  • Utvecklat vårt bemötande genom till exempel enkäter, utbildning i att skriva lättläst och genom att påbörja en HBTQ-certifiering av Kulturhuset och biblioteken.
  • Genomfört mängder av stora och små arrangemang samt utbildningsinsatser.
  • Lyckats genomföra, hålla ihop och tolka besluten på årets alla nämnder.
  • Vi kan alltså summera och glädja oss åt ett bra 2018. Tack! Det är en stor ära att vara er chef och min önskan är att ni ger er själva en stor klapp på varje axel och gläder er åt allt bra ni gjort 2018.

Som ni säkert redan vet kommer kultur- och fritidsnämnden från och med 2019 att delas upp i två nämnder, en idrotts- och fritidsnämnd och en kultur- och demokratinämnd. Rent praktiskt och i vardagen kommer förändringen beröra ett litet antal av oss så för de allra flesta blir det precis som vanligt även 2019. Jag ser på förändringen som en möjlighet att än mer förstärka kunskapen om alla våra verksamheter hos våra förtroendevalda. Jag har precis i dagarna träffat våra båda nya ordföranden; Göran Florén och Marina Seinegård, och de är mycket entusiastiska och förväntansfulla över sina nya uppdrag.

Vi har förmodligen ett intensivt, men förhoppningsvis utvecklande och inspirerande 2019 att se fram emot. För att ha energi att ta sig an ett nytt år hoppas jag att ni kommer att vara lite lediga under jul och nyår för att samla energi. Vila, ha roligt och ladda batterierna så ses vi 2019 och berikar på nya sätt livet i Haninge.

God Jul och Gott Nytt År!!
Maria Lindeberg
Kultur- och fritidschef

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020