Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Jag önskar er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Så snabbt ett år går! Strax är det jul och nytt år igen. Haninge växer. Vi håller på att gå från förort till stad. Med vårt viktiga arbete inom socialtjänsten bidrar vi till ett bättre liv för dem som vi är till för.

Vi har haft en stor utmaning det här året som jag är väldigt stolt över att vi klarat så bra. I början på året insåg vi att vi hade för höga kostnader inom vissa områden i förhållande till budgeten. Detta i kombination med att fler behöver socialtjänstens stöd. Med en analys som grund gjorde vi sedan ett antal förändringar, förbättringar och smarta lösningar som bidragit till att vi fått ner kostnaderna. Detta utan att påverka kvalitén. Det här hade inte varit möjligt om inte alla medarbetare jobbat så bra tillsammans. Vi har fått beröm av socialnämnden och vi har även fått ett tillskott till årets budget av kommunfullmäktige så att vi nu inte längre har ett underskott, vilket är bra inför nästa år. Vi har också tagit fram en ny organisation inom vissa delar av förvaltningen som vi sjösätter 1 januari. Förändringen kommer att under året börja förenkla processerna mellan beslut och insats både för våra klienter och för medarbetarna.

I vår stora socialförvaltning har det gjorts så mycket under året. Här är bara ett axplock: Vi har startat ett etableringscentrum som ska hjälpa nyanlända till egen försörjning. Vi har startat upp införandet av en digital medhjälpare inom försörjningsstödet. Medarbetarna inom LSS har fått utbildning i ett nytt arbetsverktyg, FUNCA, för att förebygga utmanande beteenden hos brukarna som leder till bättre livskvalitet. Vi under veckans ledningsgrupp tagit del av de fyra jätteintressanta utvecklingsarbetena som några enheter gjort med hjälp av medel från tillgänglighetsmiljonen och som vi kommer att berätta mer om nästa år.

Det är när vi jobbar tillsammans som vi är som allra bäst. Vi kallar det "hängrännor" mellan medarbetare, enheter, avdelningar och förvaltningar. Det är något som vi ska fortsätta utveckla under nästa år.

Jag vill på detta sätt skicka ett stort tack till er alla för allt ni åstadkommit i år. Det gör stor skillnad på vägen till ett bättre liv för dem vi är till för. Jag vill önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Siw Lidestål
Förvaltningschef
Socialförvaltningen

Senast uppdaterad: 23 juli 2020