Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Volontärer sökes och stöd finns

Haninge kommun växer och nu är vi över 87 000 invånare. Några av dem är nya i Sverige och kan behöva stöd av olika slag. Här berättar vi om tre aktuella projekt som vänder sig till nya svenskar och där vi behöver hjälp av föreningar och individer från civilsamhället.

Foto: mostphotos

Lokala volontärkedjor
Många nyanlända vuxna och familjer bosätter sig i Haninge kommun. Det finns möjlighet att komma med i en volontärgrupp i varje kommundel som har till uppgift att länka nyanlända till lokala aktiviteter. Flyktingsamordnaren samarbetar gärna med fler föreningsaktiva Haningebor för att på bästa sätt välkomna de nyinflyttade. Ta kontakt med flyktingsamordnare helena.dahlinkasse@haninge.se om du vill vara med och engagera dig.

Älskade barn
Ett nytt projekt som heter Älskade Barn har startat i samarbete mellan Haninge kommun och Studiefrämjandet Stockholms Län. Projektet ska utbilda cirkelledare och ordna studiecirklar för nyanlända föräldrar och pågår till och med december 2018. Aktiviteter förläggs till Brandbergen och Jordbro. Är du förälder och intresserad av att bli cirkelledare? Kontakta Kulmiye Abdiaziz, kulmyiye.abdiaziz@studieframjandet.se, 0708-16 13 33.

Stödgrupper för barn som upplevt krig och flykt
BRIS, Barnens rätt i samhället, har ingått ett avtal med socialförvaltningen i Haninge kommun och startar från och med oktober stödgrupper för barn som upplevt krig och flykt. Har du kontakt med barn som kan bli hjälpta av en sådan stödgrupp? Kontakta BRIS gruppledare Somaya Ghanem, somaya.ghanem@bris.se, 070–160 88 03.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020