Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Prins Daniel Fellowship på Fredrika Bremergymnasiet

Tisdagen den 17 oktober gästades Fredrika Bremergymnasiet av Prins Daniel tillsammans med entreprenörerna Cristina Stenbeck, Anna Omstedt Lindgren, och Saeid Esmaeilzadeh.

Foto: Kristina Sahlén Foto: Kristina Sahlén

Prins Daniel Fellowship är ett projekt som ska inspirera ungdomar till entreprenörskap och stötta unga entreprenörer genom att bland annat presentera förebilder och ha dialog med studenter. Under besöket på Fredrika Bremer delade Prins Daniel och inspiratörerna generöst med sig av idéer och goda råd till eleverna kring entreprenörskap.

Entreprenörskap är en viktig fråga för Fredrika Bremergymnasiet. Alla elever kan, oavsett program, läsa entreprenörskap som individuellt val. De har också möjlighet att starta egna företag genom Ung företagsamhet.

- Att kunna erbjuda alla elever att läsa entreprenörskap och att fler och fler varje år får upp ögonen för entreprenörskap och ungt företagande på alla våra gymnasieutbildningar är något jag verkligen är stolt över. Många startar UF-företag som är till stor nytta senare i livet. Entreprenörskap gör att eleverna får lära sig att tänka utanför de vanliga ramarna, alltså innovativt och flexibelt, och inte vara rädda för att ta risker eller att misslyckas. Det är viktig kunskap som man har stor nytta av för att bli anställningsbar även om man inte startar eget företag, säger rektor Robert Aspfors.

Läs mer på Fredrika Bremergymnasiets hemsida

Läs mer om Prins Daniel Fellowship och de medverkande entreprenörerna på iva.se

Senast uppdaterad: 23 juli 2020