Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ny förvaltningschef på äldreförvaltningen

Eva Ingemarsdotri klev in som ny förvaltningschef på äldreförvaltningen under oktober 2017. Här berättar hon lite grann om sig själv och om sina reflektioner efter en dryg månad på sin nya tjänst.

Hej Eva Ingemarsdotri, ny förvaltningschef på äldreförvaltningen.

Vilka är dina reflektioner efter din första månad som förvaltningschef på äldreförvaltningen?
- Jag känner mig otrolig välkommen till Haninge kommun och till äldreförvaltningen. Det finns så mycket bra saker som är gjorda som jag och alla medarbetare ska fortsätt utveckla och förbättra. Jag har varit på besök ute på flera av verksamheterna och har fått bra intryck.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du finns inom äldreomsorgen?
- Den stora utmaningen är att hitta nya arbetssätt och få in flera medarbetare som vill arbeta inom äldreomsorgen. Vi har en äldreomsorg som är i förändring med nya krav och förväntningar som vi måste hantera. Utmaningarna ger oss otroligt många möjligheter då vi arbetar med våra kunders bästa i fokus oavsett vilken funktion vi har.

Vart kommer du ifrån och hur ser din erfarenhet från äldreomsorgen ut?
- Jag kommer nu senast från Frösunda Omsorg AB där jag var affärsområdeschef. Jag har i stort sett hela mitt liv arbetat inom äldreomsorgen med några avstickare inom funktionsnedsättning. Jag har arbetat som vårdbiträde, biståndshandläggare och chef i olika positioner sedan 2000.

Vem är du privat? Hur ser din familj ut?
- Jag är sambo med Peter som arbetar som polis. Jag har fem barnbarn mellan 1-7 år och två söner Lammin som är 28 år och Dennis som tyvärr avled 2014.

Vilken är din favoritplats?
- Jag har två favoritplatser. Det ena är Gotland - Lickershamn där min pappa bodde och vi har huset kvar där. Att sitta vid havet är så rogivande. Min andra oas är landstället i Strängnäs.

Vad gör du helst när du är ledig?
- Jag umgås med nära, kära och vänner. Åker till landet i Strängnäs där jag har olika projekt som jag håller på med, kan vara måla, snickra, mura, gjuta i betong och diverse olika saker. Och att "bara vara".

Senast uppdaterad: 23 juli 2020