Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu ska gruset bort - det är vår!

Så länge det finns is och snö ute är det skönt att få gå på grus. Men nu vill vi ha vår och då är det dags att påbörja grusupptagningen på våra gång- och cykelbanor. Snart kan vi äntligen få åka bräda, cykla och promenera utan grus i skorna när vårsolen börjar titta fram.

Jeansklädda ben med vita gympaskor står på en grusig gångbana Foto: Mostphotos

Det tar dock lite tid att hinna igenom alla gator, men vi jobbar på så fort vi kan och hoppas att ni har överseende med gruset ett litet tag till. Vi prioriterar gång- och cykelvägar i de centrala delarna och därefter fortsätter grusupptagningen i bostadsområdena.

Under vecka 15 börjar grusupptagningen på skolor och dess parkeringar. Den stora sopningen av bostadsområdena påbörjas v 16. Vi kommer att köra två skift mellan kl 04:00-22:00. Varje område beräknas ta cirka sex dagar. Vi kör med två fronter som startar i varsin ända av listan:

1. Handen centrum

2. Söderby, Brandbergen
Herr och damsidan

3. Ramsdalen

4. Sågen, Djurgårdsplan

5. Vendelsö gård, Dalen

6. Lötkärr, Grindstugan

7. Vega, Söderhagen

8. Kvarntorp, Kolartorp

9. Ribby, Nedersta

10. Jordbro bostad

11. Jordbro C, Västerhaninge C.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020