Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kompis Sverige matchar ihop etablerade och nya svenskar - bli vän du med!

Den 15 och 22 augusti klockan 16–18 kan du träffa Kompis Sverige i kulturhuset i Handen. Kompis Sverige matchar ihop etablerade och nya svenskar.

De nya svenskarna vill många gånger ha en svensk kompis för att snabbare lära sig svenska och förstå det svenska samhället. Etablerade vill ofta få möjligheten att umgås med en person från en annan bakgrund och kultur. Matchningsmetoden utgår från intressen, livssituation, yrke och/eller personlighet och är en viktig del för att kompisrelationerna ska fungera väl redan från början. Önskemålet är att kompisparen ska kunna umgås i minst sex månader, men förhoppningen är att skapa varaktiga vänskapsrelationer.

Träffa oss på Haninge Kulturhus i Handen den 15 eller 22  augusti klockan 16–18 så berättar vi mer.

Haninge kommun har nu samarbetat med Kompis Sverige sedan september 2015 och över 170 nya svenskar har fått en etablerad svensk kompis.

Vill du veta mer?
Besök Kompis Sveriges hemsida:
www.kompissverige.se

Eller kontakta:
Elina Blomberg,
Projektledare
070-770 10 75
elina.blomberg@kompissverige.se

Senast uppdaterad: 23 juli 2020