God jul och gott nytt år!
Njut av vegetarisk mat på julbordet. Testa vår senaps”sill” gjord på aubergine.
Gör så här:
Skär en stor aubergine i ca 0,5 cm tjocka skivor. Salta och låt dra några minuter. Skölj bort saltet och skär skivorna i gaffelbredd.
Ättikslag:
2,5 dl vatten
1 dl ättiksprit
1,5 dl socker
1 skivad rödlök
5 grovt krossade kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 kryddnejlikor
Koka ihop samtliga ingredienser till ättikslagen. Lägg i auberginen. Låt lag och aubergine småputtra i fem minuter. Låt stå kallt över natten.
Senapssås:
1,5 dl farinsocker
2,5 dl svensk senap
0,25 dl fransk senap
0,75 dl Sherryvinäger
2,5 dl rapsolja
1 dl hackad dill
Blanda alla ingredienser utom oljan och dillen. Vispa sedan droppvis i oljan, först långsamt, sedan fortare. Avsluta med finhackad dill. Häll av ättikslagen och blanda i auberginen i senapssåsen.
Det goda livet finns i Haninge!
Receptet kommer från restaurang- och livsmedelsprogrammet på
Riksäpplet som får en helt ny profil med fokus på vegetariskt, veganskt och internationellt kök 2018.
Senast uppdaterad: 23 juli 2020