Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Angående händelsen i Stockholm

Med anledning av den allvarliga händelsen i Stockholms centrala delar under fredagen följer kommunen händelserna i regionen, i nära samverkan med övriga myndigheter. Här nedan följer ett par ord från kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S) om händelsen.

Den attack som skedde i Stockholm igår hade som mål att sprida rädsla och få oss att vända oss ifrån varandra.

Men den lyckades inte med det. Istället kunde vi igår ta del av en fantastisk värme. Människor hjälpte varandra med skjuts när kollektivtrafiken stängde ner och öppnade upp sina hem och arbetsplatser. Här i Haninge höll skolor och förskolor öppet extra länge. De som jobbade inom omsorgen stannade kvar på sina arbetsplatser tills de som skulle gå på nästa skift var på plats.

Jag vill rikta ett varmt tack till alla er som på olika sätt bidrog under gårdagen, med att upprätthålla viktiga samhällsfunktioner såväl som med att hjälpa era medmänniskor. 

Våra tankar är hos de omkomna och skadade samt deras anhöriga. Vi hedrar dem med flaggor på halv stång utanför kommunhuset.

På måndag fortsätter vardagen. I stunder som denna är det extra viktigt att vi inte låter oss kuvas av rädslan och hatet utan att vi fortsätter stå upp för och värna ett öppet och solidariskt samhälle.

Meeri Wasberg (S), Kommunstyrelsens ordförande

Senast uppdaterad: 23 juli 2020