Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge nominerade till White guide junior

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer HELHETEN. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Totalt är drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året.

För 4:e året i rad nominerades Haninge som Årets skolmatskommun.
– Det är otroligt bra och hedrar all måltidspersonal i förskola och skola i Haninge tillsammans med övriga som underlättar, stöttar, ställer krav på och låter måltiden ta sin plats, säger Catarina Heilborn, koststrateg Haninge kommun.

Kategorin bedömer hur väl kommuner förstår vikten av goda och näringsriktiga skolmåltider och som tydligt visar att de är beredda att satsa på kökspersonal, upphandlare, måltidschefer, nya grepp och goda initiativ som sätter matgästen i centrum.

Haninge nominerades även i följande kategorier:

Årets hållbara offentliga gastronomi – Brandbergsskolan
Här bedömer juryn hur skolrestaurangen arbetar med hållbarhet; både på kort och på lång sikt. Vad görs för att minska svinnet, höja kunskapen om matens klimatpåverkan hos lärare och elever och utveckla samarbeten med pedagoger i syfte att minska skolrestaurangens klimatavtryck.

Årets förskolekök – Gudö förskola
Måltidsmiljö, näring, säkerhet, smak och pedagogiskt samarbete är några av de parametrar som bedöms i Årets förskolekök.

Årets skolkock – Magnus Lundgren, Svartbäcksskolan
De personer som placerar sig högt i Årets skolkock har med stor lyhördhet, hög kompetens och god förmåga att kommunicera lyckats sätta matgästen i centrum.

Årets skolrestaurang – Runstensskolan och Svartbäcksskolan
Här bedöms helheten, inte bara maten på tallriken. Smak, näring, säkerhet, måltidsmiljö, kommunikation, service och pedagogiskt samarbete är några av de saker juryn tar hänsyn till vid sina besök.

Läs mer om White Guide Junior

Kontakt

Catarina Heilborn
Koststrateg
Kommunstyrelseförvaltningen
08-606 70 97
catarina.heilborn@haninge.se

Senast uppdaterad: 23 juli 2020