Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Länsövergripande avtal med resurscentrum Origo

Efter tre års projektverksamhet har landstinget, polismyndigheten och samtliga länets kommuner skrivit under på att resurscentrum Origos verksamhet ska bli permanent. Origos främsta uppgift är att nå ungdomar mellan 13 och 26 år som drabbas av hedersrelaterat våld och förtryck.

Länsövergripande avtal med resurscentrum Origo

Origo är Sveriges första myndighetsgemensamma resurscentrum som har fokus på ungdomar som lever i en hederskontext. Syftet är att sprida kunskap om hedersproblematik samt erbjuda stöd och ge rådgivning till ungdomar och yrkesverksamma.

Origo är en stor tillgång för att kunna säkerställa att personer som utsätts för hedersrelaterat förtryck och våld får tillgång till rätt stöd och hjälp.

Origo föreläser också på skolor i länet och erbjuder utbildning för yrkesverksamma som vill lära sig mer kring hedersproblematik.

Här kan du se ett klipp från SVT om projektet

Läs mer på Origos hemsida

Senast uppdaterad: 23 juli 2020