Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vinnarna av Tillgänglighetspriset

Under kommunfullmäktiges möte i måndags delades Tillgänglighetspriset ut till tre välförtjänta vinnare och två hedersomnämnda. Vinnarna har utmärkt sig i Haninge kommun genom att verka för att öka tillgängligheten i samhället.

Ik Södra – Ann Löf

IK Södras verksamhet och Ann löf tilldelas tillgänglighetspriset 2016 för sitt engagemang som judoinstruktör för barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning. Ann får personer med funktionsnedsättning att känna sig värdefulla och viktiga samtidigt och hon ger de möjlighet att utöva en meningsfull fritidsaktivitet. Hon ser till att personer med funktionsnedsättning integreras i den övriga verksamheten och att alla är välkomna till IK Södra.

Jordbro United Show och Dans – Lina Abrahamsson

Jordbro Uniteds verksamhet Dans & Show och Lina Abrahamsson tilldelas tillgänglighetspriset 2016 för sitt målmedvetna arbete med att verka för en tillgänglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Verksamheten har många deltagare och personer med funktionsnedsättning deltar på lika villkor som alla andra. Lina jobbar målmedvetet med att integrera alla deltagare i hela verksamheten efter den egna förmågan. Stämning mellan ledare och deltagare är mycket god och dansverksamheten utgör inte bara en meningsfull fritidsaktivitet utan är också en viktig plats att vistas och umgås på.

Årets kommunala eldsjäl – Roger Thor, Socialförvaltningen

Roger utses till kommunal eldsjäl för sitt engagerade arbeta med Torvallagruppen inom Haninge dagliga verksamhet. Genom sitt långsiktiga och tydliga arbetssätt har Roger integrerat och utvecklat den dagliga verksamheten i kultur- och fritidsförvaltningens ordinarie vaktmästararbete på anläggningen. Brukarna inom daglig verksamhet gör stor nytta, känner sig delaktiga i verksamheten och får en stärkt självkänsla. Roger ser hela tiden nya utvecklingsområden och utmaningar och anpassar arbetet till varje individs förutsättningar.

Tillgänglighetsprisets hedersomnämnande 2016

Johan Pettersson, IFK Haninge Allstars

Johan Pettersson, IFK Haninge, tilldelas ett hedersomnämnande för sin insats som tränare för IFK Haninge Allstars. Johan är fotbollstränare för ett lag med ungdomar med funktionsnedsättning. Johan har tränat laget i ett års tid och han arbetar målmedvetet med att sprida information om laget för att värva fler ungdomar. Målet är att laget så småningom ska delta i seriespel och fler turneringar. Johan ställer alltid upp för deltagarna och alla är välkomna till laget, oavsett funktionsnedsättning.

Österhaninge ridsällskap, En häst för alla

Österhaninge ridsällskap och verksamheten - En häst för alla, tilldelas ett hedersomnämnande för sitt målmedvetna arbete med att göra ridning tillgänglig för alla. Deltagarna får lära sig rida och sköta om hästarna efter sin egen förmåga. Målet med verksamheten är att varje deltagare ska känna sig välkomna och sedda. Verksamheten är under uppbyggnad och förhoppningen är att kunna erbjuda fritidsaktiviteten för fler ungdomar i framtiden.

Stort grattis till alla välförtjänta vinnare!

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020