Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninges bästa energispartips framröstade!

Varje år inför Earth Hour arrangerar Haninge kommun en tävling mellan Haninges femteklasser om bästa energispartips. De tävlande och deras lärare har fått pedagogiskt och roligt stöd hos Miljöverkstan i Haninge. Bidragen ställdes ut i Jordbro kultur- och föreningshus och på Haninge kommuns Facebook-sida där allmänheten röstade fram bästa tips. Grattis till vinnarna!

1:a pris: Tungelsta skola 5a

Kött vs grönsaker

Tips: Minska på ditt köttätande och ät mer grönsaker, för att rädda vår planet!
Köttindustrin påverkar miljön kraftigt.

2:a pris: Rudanskolan 5:1

Elgymmet

Tips: Bygg gym som tar vara på energin som de som tränar gör av med! Här ser ni ett självförsörjande gym som sparar energin som till exempel springs ihop på löpbanden. 75 % av den energin ger sen gymmet till andra ställen, och 25 % sparas till egen energireserv".

3:e pris: Rudanskolan 5:2

Klimatsmarta staden

Tips: Lev mer klimatsmart, då blir du också gladare! Här ser ni på människorna att de är glada eller ledsna beroende på om de lever klimatsmart eller inte. En ledsen person i flygplanet men glada personer som åker buss. Här finns klädinsamling för återvinning, eller för att kläderna ska skickas till andra länder. Det finns också solpaneler så att vi kan alstra vår egen energi.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020