Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Gunnebo förskola invigd

Den 22 oktober invigdes Gunnebo förskola, den första kommunala förskolan i den nya stadsdelen Vega. Förskolan har sex avdelningar där cirka 114 barn kommer att ha sin vardag.

Den 22 oktober invigdes Gunnebo förskola

Skolan har två ateljéer där barnen får arbeta experimenterande med bygg och konstruktion och kreativitet och skapande med bland annat måleri. Utemiljön är varierande med naturen alldeles inpå knuten. 20 personal kommer att leda det pedagogiska arbetet som har ett utforskande arbetssätt med inriktning Reggio Emelia.

– På Gunnebo i Vega förskoleområde arbetar personalen projekterande och tar tillvara barnets förmågor. Verksamheten bygger på delaktighet bland barn, pedagoger och föräldrar under demokratiska former. Här stimuleras barnens nyfikenhet och lust att lära genom utmaningar och ett reflekterande arbetssätt, säger Henrik Lindh, central förskolechef i Haninge.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020