Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninges gymnasium utvald till övningsskola

Fredrika Bremerskolan och Fredrikgymnasiet i Haninge har blivit utvalda som nya övningsskolor för lärarutbildningen på Stockholms universitet. Ett erkännande att Haninge erbjuder god kvalitet och bredd i utbildningsutbudet. Av totalt 52 ansökningar från skolor i Stockholms län valdes våra skolor ut som ett av 12 lärosäten.

Fredrika Bremerskolan

Att vara övningsskola innebär att lärarstudenter har sin verksamhetsförlagda utbildning på det aktuella lärosätet och att våra skolor får ett tätare samarbete med lärarutbildningen. Det leder till kompetensutveckling för våra medarbetare och gynnar eleverna.

Studenterna knyts närmare skolan när de genomgår en stor del av sin utbildning där. Därmed ökar förutsättningarna till framtida rekryteringar av nya duktiga lärare vilket är viktigt för en växande kommun som Haninge när det råder lärarbrist i regionen.

Redan 2016 kommer Fredrika Bremerskolan och Fredrikgymnasiet att ha lärarstudenter på plats för sin verksamhetsförlagda utbildning. Haninge kommun önskar dem varmt välkomna.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020