Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Företagsmark och lokaler

Här finns industri- och handelsområden och även kunskapsintensiva, stimulerande miljöer, med bra infrastruktur och välutvecklade kommunikationer. Haninges vackra och inspirerande omgivningar är inte heller ett oviktigt säljargument gentemot personal och kunder.

Flygbild över Handen Flygbild över Handen Foto: Stadsbyggnadsförvaltningen

Sök lediga lokaler och mark via Lokalguiden

Sök lediga lokaler via Objektvision

Sök lediga lokaler via Newst

Sök lediga lokaler via Yta


Haninge är en grön kommun i flera bemärkelser, och passar därför dig med miljöprofil kring verksamheten. Järnvägsspår bjuder på alternativa transportmöjligheter – likaså är det centrala läget gynnsamt, med närhet till både hamnar, flygplatser och europavägar.

I huvudsak är det i dagsläget fem företagsområden i Haninge som den mesta utvecklingen kretsar kring. I tätorten märks Handens industriområde med logistik-, tjänste-, och bilföretag men också småindustri och kontor. Strax norr, intill länsväg 73, hittar du Handens handelsområde, med tyngdpunkt på detaljhandel – idag flankerat av ICA Maxi, Biltema och Coop Forum.

På promenadavstånd från Handens handelsområde ligger Brandbergen. Här finns ett mindre köpcentrum och två arbetsplatsområden – ett i söder och ett i norr, vilka har en blandning av kontor, handelsföretag inom motorbranschen, service och tjänsteföretag. I den nordvästra delen av Haninge finns Kvarntorps arbetsplatsområde – detaljplanerat för småindustri, idag dominerat av företag inom handel och lagerhotell.

I de sydligare delarna av kommunen märks Jordbro Företagspark med företag som Coca-Cola, Dagab och Åhléns. Lite längre söderut, mellan Västerhaninge och Tungelsta finns Håga Industriområde med lokaler för produktion, lager och kontor.

Haninge rustar nu också starkt för en framtida tillväxt. Längs med länsväg 73, mellan centralorten Handen och Västerhaninge, växer Albyberg företagspark fram. Något söderöver planläggs även Fors Trafikplats.

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 14 april 2021