Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Frivilliga Resursgruppen Haninge

Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Haninge har till uppgift är att finnas till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas.

Bild på frivilliga resursgruppens logotyp

FRG kan kallas in för att till exempel hjälpa till med evakueringar, information, stabsarbete, administration och andra praktiska uppgifter. Även medmänskligt stöd till drabbade är en viktig arbetsuppgift för en FRG-medlem.

Alla medlemmar i FRG genomgår en grundkurs på 36 timmar som genomförs uppdelat på kvällar och helger. Kursen innefattar bland annat Första Hjälpen, krisinformation, bemötande i kris, stabstjänst, brandkunskap samt livsmedelshantering.

Medlemmar i FRG har också sina personliga erfarenheter och kunskaper som är mycket användbara. Läs mer om FRG hos Civilförsvarsförbundet, eller någon annan av de frivilliga försvarsorganisationerna.

Vill du vara med i FRG Haninge? Kontakta:

Mikael Olergård
FRG-Haninge, ansvarig
haninge@civil2.se

Senast uppdaterad: 27 februari 2024