Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lägre avgift för föreningar i ishallen under våren

Idrotts-, kultur- och fritidsnämnden har beslutat att ta ut en lägre avgift för föreningar som bokar tid i Hanvedens ishall under eftersäsongen i april och maj. Samtidigt förlängs säsongen så att föreningarna kan boka istider längre in på våren.

Beslutet innebär att den lägre taxa på 125 kronor per timme som i vanliga fall bara gäller under huvudsäsongen kommer användas även i april och maj. Den vanliga taxan för eftersäsongen är 840 kronor per timme. Den lägre taxan gäller vid bokning av tider för barn- och ungdomsverksamhet.

Sänkningen görs för att underlätta för föreningarnas barn- och ungdomsidrott efter att båda ishallarna vid Torvalla IP tvingats hålla stängt under delar av vintern, vilket gjorde det svårare att boka träningstider.

Därför erbjuder kommunen nu istider längre in på våren, och idrotts-, kultur- och fritidsnämnden beslutade den 21 mars att taxan för huvudsäsong tillfälligt ska gälla för idrottsföreningarnas barn- och ungdomsverksamhet även under eftersäsongen 2024.

Protokoll från idrotts-, kultur- och fritidsnämndens sammanträde.

Senast uppdaterad: 27 mars 2024