Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Hundrastgården i Lötkärr avvecklas

I februari 2024 beslutade stadsbyggnadsnämnden att en hundrastgård skulle anläggas vid Lillängsvägen-Grindstuvägen-Lyckåsvägen i Lötkärr.

När anläggandet av hundrastgården startade i april 2024 hörde flera boende i närområdet av sig till kommunen. Dessa var kritiska till placeringen av hundrastgården och ifrågasatte behovet av en hundrastgård i området. Stadsbyggnadsnämndens ordförande mötte de boende på plats i Lötkärr och hörsammade missnöjet.

Eftersom många närboende till adressen för hundrastgården inte önskade en hundrastgård på platsen har stadsbyggnadsnämnden den 15 maj 2024 beslutat att avbryta byggandet och att återställa platsen.

Byggnationen och avvecklingen av hundrastgården uppskattas till 150 000 kronor. Stängslet som användes vid anläggandet av hundrastgården kommer vi att återanvända på annan plats i kommunen.

Det här innebär att kommunens planerade utbyggnad av hundrastgårdar är klar. Kommunen har nu 13 hundrastgårdar med en god spridning över hela kommunen.

Senast uppdaterad: 23 maj 2024