Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Svar på Haningeförslag om hundrastgård i Ribbyberg

Stadsbyggnadsnämnden har svarat på ett Haningeförslag om att uppföra en hundrastgård i Ribbyberg. Enligt nämndens plan är en hundrastgård i Västerhaninges södra del på gång att byggas under våren 2023.

Genom ett Haningeförslag önskas en hundrastgård i Ribbyberg i Västerhaninge. Svaret på Haningeförslaget beslutades på stadsbyggnadsnämnden den 15 mars 2023. I dag finns sju hundrastgårdar i Haninge kommun. Efter många önskemål om hundrastgårdar har stadsbyggnadsnämnden under 2018 beslutat om att uppföra ytterligare sex hundrastgårdar. De platser som föreslagits är Vega, Gudö, Vendelsömalm, Handen (södra delen), Västerhaninge (södra delen) och Dalarö. Rastgårdarna i Gudö, Vendelsömalm och Handen är i stort sett klara. Under våren 2023 kommer övriga rastgårdar att byggas, däribland en i Västerhaninges södra del. Den uppskattade kostnaden för en hundrastgård är 150 000 - 200 000 kr.

Protokollet från Stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 15 mars 2023

Senast uppdaterad: 23 mars 2023