Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Beslut om att utöka Svartbäcksskolans anpassade grundskola

Grundskolenämnden har vid sammanträde den 11 december beslutat att utöka den anpassade grundskolan på Svartbäcksskolan till att omfatta årskurserna 7-9 från och med 1 januari 2024 tillsvidare.

Bakgrunden till beslutet är att det i Vendelsömalmskolans lokaler påträffats mögel vilket gjort att den anpassade grundskolan årskurs 7-9 inte kan försätta bedrivas i lokalerna.
Grundskolenämnden har tidigare under hösten beslutat att utöka den anpassade grundskolan på Svartbäcksskolan fram tills 31 december 2023. Utbildningsförvaltningen gör bedömningen att en utökning av Svartbäcksskolan ur ett övergripande och samlat perspektiv är det bästa alternativet för berörda barn.

Beslutet medför kortsiktigt den positiva effekten som gör att bland annat eleverna i årskurs 7-9 får fortsätta på skolan vilket tillgodoser elevers behov av trygghet och kontinuitet. Eleverna har samma personal som på Vendelsömalmsskolan och en bra inne- och utemiljö. I ett långsiktigare perspektiv finns också fördelen att elever inom anpassade grundskolan inte behöver byta skola efter mellanstadiet och de yngre eleverna kan lära känna personal redan innan de börjar högstadiet.

Senast uppdaterad: 27 februari 2024