Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Årets Haningebyggnad 2014

Vinnare i priset Årets Haningebyggnad 2014 var Höglundaskolan i Jordbro. Finalister var SSRS Dalarö och Prästgårdsängen i Västerhaninge.

Vit skolbyggnad - Höglundaskolan som vann priset Årets Haningebyggnad 2013 Vinnare Årets Haningebyggnad 2014 - Höglundaskolan i Jordbro, KlarkZenit arkitekter Foto: Haninge kommun

Motivering Höglundaskolan

Genomtänkta och kreativt utformade material både interiört och exteriört. Byggnaden är både genom sin placering och sina fasaddekorationer väl inpassad i parkmiljön och binder på ett förtjänstfullt sätt samman norra och södra Jordbro. Det stora ljusa entrérummet är välkomnande och omslutande och harmonierar med de mer färgglada klassrummen, idrottssalen och kontorsrummen. Ett roligt och lekfullt inslag utgörs av det runda biblioteket. I denna byggnad finns plats både för avskildhet och samvaro, lek och vila.

Kategori: Byggnad
Arkitekt: KlarkZenit arkitekter
År: 2014

Senast uppdaterad: 8 maj 2023