Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Muskö

Muskö nås via en tre kilometer lång vägtunnel. Här finns Musköbasen med bland annat reparationsvarv för marinens ubåtar. Stora delar av ön är fritidshusområden. Norr om kyrkan finns flerbostadshus och småhus. I dag bor knappt 800 personer på Muskö.

Foto: Christer Lundin

Allmän och kommersiell service

Livsmedel hos Sandells livs, Herrstugan, (System- och apoteksombud). Kiosk, grill och sjömack vid Mickrums brygga. Ludvigsbergs herrgård har hotell, restaurang och café.

Skola, barnomsorg

Muskö skola har undervisning för barn till och med årskurs 6. Äldre barn hänvisas till Ribbyskolan i Västerhaninge. Muskö skola erbjuder också barnomsorg.

Mer information om:

Förskola och skola 

Kommunikationer

Bussar trafikerar Muskö, med anslutning till pendeltåget i Ösmo, med en till två timmars mellanrum. På helgerna något glesare. Med buss och pendeltåg tar resan cirka 1 timme till Haninge Centrum och 1 timme och 15 minuter till Stockholm. Till Nynäshamn tar det cirka 40 minuter med buss och tåg. Med bil tar resan cirka 1 timme till Stockholm.

Senast uppdaterad: 27 januari 2021