Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Dalarö

Dalarö är kommunens äldsta tätort, ursprungligen ett gammalt lots- och tullsamhälle. Dalarö samhälle och omgivande områden har en blandad åretrunt- och fritidsbebyggelse och en befolkning på 2 657 personer. Under sommarmånaderna besöks Dalarö av en stor mängd turister. Den kulturhistoriskt värdefulla bebyggelsen är förklarat som riksintresse.

Båtar vid vattnet på Dalarö Foto: Fredrik Hjerling

Allmän och kommersiell service

På Dalarö finns bland annat bank, ett mindre bibliotek för skoleleverna, husläkarlag, småbutiker och dagligvaruhandel. Under sommarmånaderna ökar serviceutbudet med fler affärer och restauranger samt turistbyrå.

Skola, barnomsorg och äldreomsorg

Dalarö skola har undervisning till och med årskurs 9. Vid Dalarö skola finns också barnomsorg och förskola. Vid Schweizerdalen ligger ålderdomshemmet Malmgården.

Här hittar du mer information om
Förskola och skola 

Vård- och omsorgsboende, Malmgården

Kommunikationer

Buss till Haninge centrum. Restid cirka 30 minuter, därefter 25 minuter pendeltågsresa till Stockholm. Vissa tider går det en direktbuss till Gullmarsplan. Bilfärja från Dalarö till Ornö året om. I övrigt finns båttrafik till omkringliggande öar med ökad frekvens sommartid. Huvudskärsbåten trafikerar på sommaren Fjärdlång och Huvudskär. Med bil tar det cirka 20 minuter till Haninge centrum och cirka 40 minuter till Stockholm.

Senast uppdaterad: 15 december 2020