Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Brandbergen

Brandbergen har cirka 10 400 invånare och ligger 2 km från Haninge centrum, nära Tyresta nationalpark.

Foto: Sven-Olof Englund

Bostäder

Runt Brandbergens centrum och en kärna av flerbostadshus finns tät småhusbebyggelse. Huvuddelen av flerbostadshusen byggdes under 60- och 70-talet men renoverades för ett tiotal år sedan och är idag en attraktiv bostadsort.

Allmän och kommersiell service

Brandbergen har en väl utbyggd service. I centrum finns livsmedelsbutiker, specialbutiker, post, restauranger, apotek, bibliotek, med mera. 

Skola, barnomsorg

I Brandbergens centrum ligger Brandbergsskolan. Det är en grundskola från årskurs 4-9. I skolan finns musikklasser och kommunal musikskola.

Svartbäcksskolan ligger på väg mot Tyresa. Skolan har förskoleklass, grundskola årskurs 1-6 och anpassad grundskola årskurs 1-9.

Mer information om:

Förskola och skola 

Brandbergens fritidsgård

Kommunikationer

Brandbergen har goda kommunikationer. Lokalbusslinjer till Haninge Centrum och pendeltåg samt till andra kommundelar och Tyresö. Direktbusslinjer till Stockholm. God kontakt med det regionala vägnätet. Restid till Stockholm cirka 20 minuter med bil. Snabbuss till Gullmarsplan tar lika lång tid. Här finns ett väl utbyggt gång- och cykelvägnät, separerat från biltrafik. Med bil når man Stockholm på 15-20 minuter.

Senast uppdaterad: 21 december 2023