Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

En ljusglimt i isoleringen

När Folkhälsomyndighetens restriktioner kring äldre infördes passade restaurang Golden Bistro i Haninge centrum på att erbjuda gratis lunch till äldre och behövande.

- Vi fick ta emot ett oerhört generöst erbjudande från restaurang Golden Bistro. De ville skänka lunchlådor till ensamma äldre och andra behövande i den här svåra tiden. Detta har vi inom äldreomsorgen nu jobbat med tillsammans med Svenska kyrkan i nästan två månader, berättar Maud Holmberg som är en del av kommunens servicegrupp för äldre.

Det generösa erbjudandet lämnar ingen i sticket. Även andra utsatta personer får ta del av luncherna. Varje fredag lämnar servicegruppen 70 lunchlådor till Kryckan i Handen. Kryckan är kyrkans mötesplats för hemlösa, missbrukare och personer i annan utsatthet.

- Varje dag hämtar vi färdigpackade varma lunchlådor på restaurangen som vi sedan fördelar till behövande över hela kommunen, säger Maud.

Kommunens servicegrupp bildades i samband med att Träffpunkterna för äldre stängdes. Servicegruppen bistår, utöver lunchleveranserna, med att hjälpa äldre att göra ärenden som att handla mat, hämta medicin eller postpaket. Även en stunds samtal, på behörigt avstånd eller på telefon, uppskattas av många.

- Det är ett så fantastiskt jobb vi får göra. Många får tårar i ögonen av tacksamhet när de får ett varmt mål mat framför sig, avslutar Maud Holmberg.

Vad är HaningeHero?

Med #HaningeHero lyfter vi initiativ och berättar om det viktiga arbete som görs på så många olika sätt runt om i kommunen i rådande coronapandemi. Här hittar du initiativ som tas och pågår runt om i kommunen för att hjälpa riskgrupper, vårt lokala näringsliv med flera i denna utsatta situation.

Dela gärna med #HaningeHero

Senast uppdaterad: 28 maj 2020