Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninges seniorer fick uppleva ljuv musik när blåsorkester besökte boenden

Den 25 och 26 april fick boende på Haninges kommuns vård- och omsorgsboenden chansen att uppleva ljuv musik i vårsolen när blåsorkestern Södertörns Brass spelade för dem.

Seniorer njuter av musik i vårsolen. Foto: Peter Malmrup

Konserterna skedde utomhus för att ta hänsyn till rådande riktlinjer och rekommendationer gällande coronaviruset. På varje boende samlades många äldre och personal som sjöng med i välkända klassiker i vårsolen.

– Vi tycker verkligen att det känns bra att ordna lite underhållning för en grupp som har det väldigt svårt just nu, säger Kristina Nyman, kultursamordnare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Succén fortsätter

Den 6 och 7 maj får boendena besök av ännu en orkester denna gång en kvintett från Blåsarsymfonikerna som kommer för att underhålla de äldre.

Arrangörer för konserterna är Haninge kultur, Haninge Riksteaterförening samt ABF Södertörn i samarbete med social- och äldreförvaltningen i Haninge.

Senast uppdaterad: 28 april 2020