Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Svartsjuka är inte romantiskt

Var fjärde kvinna i åldern 16–24 år uppger att hon utsatts för våld av en partner. Trots att unga är utsatta för våld i partnerrelationer i högre grad än vuxna är det något vuxenvärlden ibland inte ser. Kampanjen "Svartsjuka är inte romantiskt" uppmärksammar och synliggör killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer.

Illustration: En kniv genom ett hjärta Foto: svartsjukaarinteromantiskt.se

Syftet med kampanjen är att väcka eftertanke hos ungdomar, att de ska fundera över hur deras relationer ser ut och vad som egentligen är en bra relation och inte. Det handlar både om att förebygga våld och om att upptäcka de som redan är utsatta eller som utsätter någon för våld.

Råd, stöd och hjälp

På webbplatsen www.svartsjukaarinteromantiskt.se finns information och stöd både till unga som utsätts för våld och unga som utövar våld. Även du som arbetar med ungdomar hittar mycket bra information på sidan.

Om kampanjen

Kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt har tagits fram av organisationen ungarelationer.se tillsammans med ungdomar i högstadiet och gymnasiet.  Bakom kampanjen står Polismyndigheten, Jämställdhetsmyndigheten, länsstyrelserna och ungarelationer.se.

Mer stöd i Haninge

I Haninge kan unga också få hjälp och stöd av:

Senast uppdaterad: 11 februari 2024