Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Sexor i Brandbergsskolan bäst i landet på matte!

I år tog två sjätteklassare på Brandbergsskolan två av fyra förstaplatser i Pangea Matematiktävling. En stor bedrift som gör elevernas mattelärare Mehmet Erdem mycket stolt.

Porträttbild på läraren Mehmet Erdem i ett klassrum i Brandbergsskolan. Läraren Mehmet Erdem.

Pangea Mattetävling är en årlig tävling som är till för att öka intresset för matematik i grundskolorna genom att göra det roligare att räkna. Bakom tävlingen står lärare och lärarstudenter som arbetar helt ideellt. 

I år utmanade sammanlagt 1 682 sjätteklassare från hela landet varandra i tävlingen. De två sjätteklassare från Haninges egen Brandbergsskolan tog två av de fyra förstaplaceringen parallellt med två andra sjätteklassare i andra delar av landet. 
Mehmet Erdem är mattelärare på Brandbergsskolan och är mäkta stolt över sina elever: 

– Ja, jag är jättestolt. Men jag är inte förvånad. Att lära ut matte på Brandbergsskolan är väldigt roligt och har vi roligt är det lättare att lära sig, säger Mehmet. 

Hur får du matte att bli roligt? 
– Vi är ett bra team av mattelärare på skolan som inspirerar och utmanar varandra att hitta olika roliga ingångar till inlärning. Vi använder olika metoder, till exempel lekar och aktuella händelser i samhället. Då kan varje elev hitta sin ingång till att räkna och förstå hur man gör. 

Varför är matte ett viktigt ämne? 
–  I nästan alla yrken i dag behöver man någon form av mattekunskaper. Dessutom är matte en bra hjärngympa som stärker självförtroendet. Då blir det ofta lättare att ta sig an andra ämnen också, säger Mehmet Erdem. 

Senast uppdaterad: 6 mars 2024