Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Personlig assistans upphandlas

Personlig assistans i kommunens regi ersätts av upphandlad. Detta efter ett beslut av kommunfullmäktige i Haninge 18 mars.

Två tjejer och en kille ute på en gata. En av tjejerna sitter i en rullstol. Foto: Mostphotos

Kommunfullmäktige i Haninge beslutade 18 mars att all personlig assistans i egen regi ska ersättas av upphandlad. Bakgrunden till beslutet är en utredning som Social- och äldreförvaltningen tidigare lagt fram, som visar att kommunens egen personliga assistans kostar mer än de privata alternativen. Den visar dessutom att bara 27 av totalt 164 assistansmottagare väljer kommunens egen personliga assistans framför de privata alternativen.

Vid upphandlingen kommer kommunen att ställa höga kvalitetskrav. Befintliga privata alternativ kommer att finnas kvar som tidigare.

Alla personliga assistenter som i dag är anställda hos kommunen kommer att erbjudas tjänst från den upphandlade företaget.

Senast uppdaterad: 2 april 2024