Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lärarstudenter fortsatt nöjda med Haninge som arbetsgivare

I dagarna släppte undersökningsbolaget Universum sin årliga undersökning, Talent Research, i vilken lärarstudenter rankar Haninge kommun som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

En kvinnlig lärare i ett klassrum Foto: Mostphotos

Haninge kommuns skolor och förskolor är fortsatt bland de mest attraktiva att arbeta hos, tycker lärarstudenterna. I årets undersökning får Haninge kommun samma placering som föregående år och försvarar därmed plats 35 på den eftertraktade top 50-listan.

Universums undersökningar sammanställer data från studenter och yrkesverksamma för att ge råd till arbetsgivare hur de bäst kan attrahera rätt talanger. 

– Det är mycket glädjande att lärarstudenterna fortsätter ge oss höga betyg med tanke på alla de aktörer som finns inom skolans värld. De fina resultaten beror på det målmedvetna arbete vi gör för att säkra kompetensförsörjningen för framtiden. Det som bidragit till placeringen på top 50-listan är vårt samarbete med Stockholms universitets lärarutbildning eftersom studenterna får möjlighet att göra sin verksamhetsförlagda utbildning (VFU) hos oss. Ett samarbete som vi ska fortsätta med, säger Tommie Söderström tf utbildningsdirektör.

Att Haninge kommun får en bra placering i Universums undersökning är ett kvitto på att kommunen arbetar utifrån en bra strategi för att vara en relevant och attraktiv arbetsgivare för lärare och förskollärare.

Om Universum Talent Research 2024

I Universums undersökning Talent Research får studenter från olika branscher ranka olika arbetsgivare. Årets undersökning genomfördes från september 2023 till januari 2024 och man tillfrågade totalt 1 387 lärarstudenter i hela Sverige.

Haninge kommun har varit med i Universums undersökning för lärarstudenter sedan år 2020 och klättrat stadigt på top 50-listan.

  • År 2020: plats 45
  • År 2021: plats 40
  • År 2022: plats 40
  • År 2023: plats 35
  • År 2024: plats 35

Senast uppdaterad: 26 mars 2024