Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Städa Sverige och Haninges idrottsungdomar städar Haninge

Den 13 maj kommer Städa Sverige återigen att plocka skräp i Haninge kommun. Under kvällen ger sig närmare 434 ungdomar från Haninges föreningsliv ut med sina gula Städa Sverige-säckar för att städa och plocka skräp.

En ung tjej iklädd gul Städa Sverige-väst plockar skräp Foto: Josefin Warg, Städa Sverige

Sedan 2019 har idrottsföreningar vårstädat i Haninge kommun, och så sker även i år. Den 13 maj mellan kl 17-20 städar 20 idrottlag och trupper från kommunen – allt från innebandyspelare till cheerleaders – varsitt område från skräp.

Städningen i Haninge kommun genomförs som en del av projektet Städa Stockholm, som pågår under perioden den 13 maj till den 19 maj. Under perioden kommer 99 idrottslag från 17 kommuner att göra Stockholm lite trevligare samtidigt som de fyller på sina lagkassor. 

Miljöinsatsen går ut på att lokala idrottsföreningar mot ersättning till klubbens eller lagets kassa städar ett angivet område i sin kommun. Dessutom genomgår alla deltagare en miljöutbildning inför städningen. Städningen ger en positiv miljöeffekt på såväl kort som lång sikt och innebär ett stöd till svensk idrottsrörelse. Genom samarbetet mellan näringsliv, kommun, idrottsrörelsen och Städa Sverige ser ungdomarna att det går att göra skillnad, tillsammans.

Bakom projektet står idrottens miljöorganisation Städa Sverige tillsammans med Haninge kommun.

Om Städa Sverige

Städa Sverige är idrottens miljöorganisation, med ideella idrottsförbund som medlemmar. Läs mer om Städa Sverige på deras webbplats

Senast uppdaterad: 8 maj 2024