Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

En miljon extra till Haninges föreningsliv

Fler lovaktiviteter, kulturarrangemang och idrottstillfällen för unga. Det är målet när Haninge kommun tillfälligt förstärker föreningsstödet under 2024.

Två barn spelar fotboll utomhus. Foto: Mostphotos.

Idrotts- kultur och fritidsnämnden har beslutat om ett extra tillskott på en miljon kronor till Haninges föreningsliv under 2024. Pengarna gör att kommunens idrotts- frilufts- och kulturföreningar kan ordna ännu fler aktiviteter, särskilt för Haninges barn och unga.

Visste du att enligt forskning presterar fysiskt aktiva barn bättre i skolan? Dessutom löper unga som har en meningsfull fritid mindre risk att hamna snett. Kommunens föreningsstöd är utformat just för att stödja föreningarnas viktiga verksamheter för unga.

Och det gemensamma arbetet gör skillnad: Allt fler ungdomar i Haninge tycker att tillgången till idrott är god. Fler unga deltar också i idrottsföreningar, även i socioekonomiska svaga områden. Det visar en uppföljning av Haninge kommuns idrottspolitiska program.

Det här går extrapengarna till

Lovmedel: Bidrag till föreningar som arrangerar kostnadsfria aktiviteter för barn och unga under skolloven. Budgeten förstärks med 469 000 kr så att fler föreningar kan bidra till meningsfulla och trygga lov för Haninges unga.

Kulturarrangemang: Arrangemangsstödet förstärks med 150 000 kr.

Lokalt aktivitetsstöd: En bidragsform till idrotts- och friluftsföreningarnas verksamhet. Budgeten utökas med 381 000 kr för att rymma nya aktiviteter och deltagare när allt fler Haningeungdomar deltar i idrottsföreningar.

Senast uppdaterad: 27 maj 2024