Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Alla Haninges egna vård- och omsorgsboenden är nu certifierade av Silviahemmet

Måndagen den 27 maj belönades vård- och omsorgsboendena Malmgården och Johanneslund med Silviahemscertifiering. Det innebär att samtliga av Haninge kommuns egna vård- och omsorgsboenden nu är certifierade och därmed har stärkt sin kompetens inom området demensvård.

Bild på en kvinna som håller i ett guldinramat diplom. Malmgårdens verksamhetschef Maria Mattsson visar stolt upp boendets certifikat från Silviahemmet.

Haninge kommuns vård- och omsorgsboenden Malmgården och Johanneslund under ledning av Maria Mattsson respektive Tytti Hiekkaranta Silviahemscertifierades 27 maj. Under våren har alla medarbetare på boendena fått en grundutbildning i demenskunskap. Utöver detta har arbetsledare och särskilda reflektionsledare utbildats.

Tidigare i år och under förra året har även vård- och omsorgsboendena Hagagården, Terrassen, Ros-Anders gård och Vallagården certifierats. Det innebär att samtliga av kommunens egna vård- och omsorgsboenden nu är Silviahemscertifierade och har ännu bättre förutsättningar till att höja livskvaliteten för dem som lever med en kognitiv sjukdom och för deras anhöriga. Även kommunens dagverksamheter med demensinriktining, Hagagårdens dagverksamhet och Gnistans dagverksamhet, är Silviahemscertifierade.

Fakta: Silviahemscertifiering

Stiftelsen Silviahemmets utbildning innebär att alla medarbetare vid en vård- och omsorgsenhet har fått utbildning i demenskunskap för att bidra till högsta möjliga livskvalitet för demenssjuka och deras anhöriga.

Läs om certifieringen på silviahemmet.se

Senast uppdaterad: 3 juni 2024