Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Östnora camping säkrad för framtiden med ny arrendator

Haninge kommun har tecknat ett arrendeavtal med Caravan Club of Sweden för Östnora camping.

Sven Gustafsson, Massimo Johansson och Daniel Norström, campingansvarig för Caravan Club Östnora camping.

Campingplatsen har tidigare drivits av Haninge kommun, men i samband med att det tidigare driftsavtalet löpte ut beslutades att området skulle arrenderas ut till en lämplig husvagnsförening. Campingen har stor betydelse för Östnora havsbad och genom arrendeavtalet säkras nu både en långsiktig drift och utveckling av området.

– Jag är glad att Caravan Club vill etablera sig här. Det stärker Haninges varumärke som besökskommun. Jag vill också tacka min kollega Nicole Forslund (L), som drivit på för att parkering och bad upprustats, säger Sven Gustafsson (M), kommunstyrelsen ordförande, Haninge kommun.

– Vi vill göra Östnora till det självklara valet för campingentusiaster, badälskare och friluftsfantaster. Med aktiviteter för alla åldrar och intressen vill vi skapa en levande oas som erbjuder något för alla, säger Massimo Johansson, ordförande för Caravan Clubs stockholmssektion.

Arrendatorn kommer även att driva kiosken och grillen på campingen. Arrendeavtalet gäller till och med 2033-12-31, med möjlighet till förlängning tre år i taget. Planerad start för verksamheten beräknas ske under juni.

Inför sommarsäsongen har Haninge kommun förbättrat sandstranden med påfyllnad av sand och förbättrat parkeringsmöjligheterna för besökare.

Senast uppdaterad: 11 juni 2024