Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge kommuns kulturstipendiater 2024

En ung slagverkare, en glaskonstnär och en mångsidig dansare – det är årets kulturstipendiater i Haninge. Stipendierna kommer att delas ut på Haningedagen, lördagen den 14 september.

Arthur Reznikov

Ungdomsstipendium, 10 000 kr

Motivering:

"Haninge kommuns kulturstipendium 2024 tilldelas Arthur Reznikov för fortsatt musikalisk utveckling. Arthur är en inspirerande och spännande ung slagverkare med stor utvecklingspotential. Han är en storyteller. I spelet på marimban förmedlar han mycket mer än endast toner. Arthur är ihärdig och ambitiös och älskar musik och slagverk sedan småskolan. Han går just nu på musikgymnasium och Haninge kommun ser fram emot att följa honom vidareutvecklas i sin ambition att studera vidare på musikhögskola.”

Míra Dávida

Arbetsstipendium, 25 000 kr

Motivering:

”Haninge kommuns kulturstipendium 2024 tilldelas Míra Dávida för fortsatt konstnärlig utveckling. Míra Dávida har alltid haft ett intressant sätt att uttrycka berättelser genom sin glaskonst. Vanliga teman rör det andra och det främmande. På senare tid har hon utvecklats i sitt skapande till att alltmer låta glasets materialitet bära berättelsen och få glaset att tala. Haninge kommun ser fram emot att följa Míras fortsatta utveckling, bland annat inom den så kallade flame work-tekniken, en metod för att arbeta med glas utan glashytta.”

Johanna Primavera

Arbetsstipendium, 25 000 kr

Motivering:

”Haninge kommuns kulturstipendium 2024 tilldelas Johanna Primavera för fortsatt konstnärlig utveckling inom dans. Johanna är en ovanligt mångsidig dansare. Hon är nyfiken, driven och ambitiös och söker hela tiden tillfällen till förnyelse och utveckling. Johanna behärskar såväl abstrakt, samtida dans som jazzdans i klack och gör även en del egen koreografi. Haninge kommun ser fram emot att följa Johannas utveckling i nya koreografier och skapandeprocesser där hennes starka drivkraft, bredd och konstnärlighet kommer till uttryck.”

Läs mer om Haninge kommuns kulturstipendier 

Senast uppdaterad: 20 juni 2024