Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kristina Tidestav ny kommundirektör i Haninge kommun

Kristina Tidestav har utsetts till ny kommundirektör för Haninge kommun. Hon har en mångårig och gedigen erfarenhet av direktörsrollen, och kommer börja sitt nya uppdrag i Haninge den 1 april.

Haninge kommunhus taget ovanifrån med utsikt mot vattentornen Foto: Johan Gustafsson

– Detta är en fantastisk rekrytering till Haninge kommun vid helt rätt tillfälle. Kristina Tidestavs kompetens och förmåga att leverera är just det vi behöver för att genomdriva alla reformer som den nya kommunledningen kommer att genomdriva. Hennes gedigna erfarenhet kommer också att bidra till en stabil utveckling av en av de snabbast växande kommunerna i Sverige, säger Sven Gustafsson (M), kommunstyrelsens ordförande, Haninge kommun.  

Gedigen erfarenhet av stadsutveckling och samhällsbyggnad

Kristina Tidestav kommer närmast från rollen som kommundirektör i Nynäshamns kommun. Dessförinnan var hon stadsdirektör för Solna stad under tolv år, och därifrån tar hon inte minst med sig sina erfarenheter från stadsutveckling och samhällsbyggnad som kommer väl till pass i den expansiva fas Haninge kommun befinner sig i just nu. 
 
– Haninge är en spännande kommun med stor utvecklingspotential med en viktig roll att spela i Stockholmsregionen och jag ser fram emot att axla rollen som kommundirektör. Jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper och erfarenheter av stadsutveckling, men också av utveckling av kommunala verksamheter för att kunna leverera samhällsservice till Haningeborna med hög kvalitet och effektivitet, säger Kristina Tidestav. 
 
Kristina Tidestav tillträder som kommundirektör för Haninge kommun den 1 april 2024.  

Senast uppdaterad: 14 februari 2024