Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Elektronisk utrustning via 2G eller 3G-nät? Dags att byta nu.

När 2G- och 3G-näten stängs kommer mobiler och annan uppkopplad elektronik som fungerar via de två gamla mobilnäten sluta fungera. Stängningen av 2G-nätet genomförs i slutet av 2025. Utfasningen av 3G-näten har kommit långt, mer än halva 3G-nätet är släckt.  

En snötäckt skog Foto: Mostphotos

Har du fastigheter, företag eller fritidshus i kommunen? Som privatperson, organisation, företag eller leverantör av utrustning och uppkopplade tjänster behöver du agera nu. När 2G- och 3G-näten stängs kommer mobiler och annan uppkopplad elektronik som fungerar via de två gamla mobilnäten sluta fungera. Stängningen av 2G-nätet genomförs i slutet av 2025. Utfasningen av 3G-näten har kommit långt, mer än halva 3G-nätet är släckt.  

Kan påverka, larm, porttelefoner och ventilationsstyrning

Äldre mobiltelefoner, bredbandsmodem och annan uppkopplad elektronik som inte har stöd för 4G eller 5G eller annan modern teknik behöver bytas ut till nyare modeller. Ta reda på hur du påverkas och vad du kan göra för att få ut det bästa av teknikskiftet. Tänk på 3G-hårdvara i inbäddade system som exempelvis: hisslarm, porttelefoner, fabriksportar, fryslarm, gaslarm, läckagelarm, ventilationsstyrning, inbrottslarm, trygghetslarm och så vidare.

Läs mer på www.bytnat.nu

Senast uppdaterad: 27 februari 2024